fbpx

Vuokra-asuminen

Vapaat vuokra-asunnot

Katso lisää: Vapaat vuokra-asunnot

Vuokra-asunnon hakeminen

Tee vuokra-asuntohakemus sähköisellä lomakkeella täällä. Hakemus allekirjoitetaan sähköisesti joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tarkistamme aina hakijoiden luottokelpoisuuden.

Asunnon vastaanottaminen

Ennen vuokrasopimuksen voimaan astumista vuokralaisen tulee suorittaa kahden kuukauden vuokraa vastaava vakuusmaksu vuokranantajan tilille. Vaadimme myös, että kotivakuutuksen vastuuvakuutusosa on maksettuna vähintään vuodeksi eteenpäin. Avaimet asuntoon luovutetaan vasta, kun nämä kaksi asiaa on kunnossa.

Muutto

Muutettuasi tee muuttoilmoitus huoltoyhtiöön (kts. lista täältä). Näin huolehdit siitä, että olet talon kirjoilla ja nimesi vaihdetaan oveen ja ilmoitustaululle.

Asuminen

Asukas sitoutuu noudattamaan vuokranantajan laatimia yleisiä asumisohjeita (pdf-tiedosto, 341kt)

Vuokran maksu

Vuokra maksetaan vuokranantajan toimittamien vuokranmaksukuittien tietojen mukaisesti. Suoraveloitus ei ole tällä hetkellä mahdollista järjestelmässämme.

Mihin otan yhteyttä?

Vuokranmaksuun liittyvät asiat: Taitokaari Oy puh. 03 357 9316

Vuokrasopimukseen liittyvät asiat, autopaikkojen / -tallien varaukset: Taitokaari Oy puh. 03 357 9318

Korjausta vaativat asiat, nimien vaihtaminen oveen, saunavuorojen varaukset, talonkirjaotteen tilaaminen: Oma huoltoyhtiö (kts. lista täältä)

Kelan AT 2-lomake (todistus asunnon perusparantamisesta ja peruskorjauksesta): Tilauslomake täällä.

Irtisanominen

Irtisanominen tapahtuu aina kirjallisesti – käytä sähköistä vuokrasopimuksen irtisanomislomaketta. Irtisanomislomakkeen voit myös ladata tästä (pdf-tiedosto, 212kt). Tulosta lomake ja palauta se täytettynä joko postitse, faksilla tai sähköpostin liitetiedostona. Yhteystiedot löytyvät täältä. Voit myös tehdä vapaamuotoisen irtisanomisilmoituksen mutta siitä tulee ilmetä vähintään seuraavat asiat: irtisanomispäivä, vuokrasopimuksen päättymispäivä, vuokralaisten nimet, irtisanottavan asunnon tarkka osoite sekä tilinumero mahdollisen vakuuden palauttamista varten.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi (vuokralaisen irtisanomisaika). Muuttumaton: Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jollei toisin sovita taikka tästä tai muusta laista muuta johdu. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi (vuokralaisen irtisanomisaika).

(Lähde: Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31.3.1995/481, 7 luku, 52 §)

Tampereen toimipiste

Taitokaari Oy
Kaskimäenkatu 1
33900 Tampere, Finland

puhelin: +358 3 3579300

asiakaspalvelu@taitokaari.fi

Toimisto avoinna arkisin klo 9-16.

Asuntomyynti ja vuokraus, puh. 03 357 9340.
Helsingin toimipiste

Taitokaari Oy
Annankatu 25 (6. krs)
00100 Helsinki, Finland

Toimisto avoinna arkisin klo 9-16.

Asuntomyynti ja vuokraus,
Valor LKV puh. 044 338 5555.